Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID în Germania: Noi restricții - avertizarea lui Merkel

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cancelarul Angela Merkel a ținut un discurs astăzi în Bundestag unde a avertizat că Germania se confruntă cu o situaţie dramatică pentru că numărul de cazuri de coronavirus creşte abrupt.

BRUXELLES, 29 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Angela Merkel a informat Parlamentul german că dinamica pandemiei va suprasolicita unităţile de terapie intensivă în câteva săptămâni, ceea ce va afectează pe toată lumea, fără excepţie.

COVID-19. Germania - Sputnik Moldova
Când va fi impusă carantina totală în Germania

Ea a dat aceste explicații la doar o zi după ce a negociat cu liderii celor 16 landuri germane introducerea de noi restricţii şi interdicţii pentru reducerea contactelor.

Măsurile care vor fi în vigoare până la sfârşitul lui noiembrie includ închiderea instituţiilor culturale, centrelor de divertisment, restaurantelor şi altor localuri publice, desfăşurarea fără spectatori a meciurilor de fotbal din prima divizie şi interzicerea evenimentelor sportive de amatori şi limitarea întâlnirilor în aer liber la persoanele din maximum două locuinţe.

Merkel i-a atacat pe cei care susţin că virusul este inofensiv, numindu-i periculoşi şi iresponsabili, și a atenționat Parlamentul că ”nu vom putea înfrunta pandemia decât prin solidaritate şi transparenţă”. Potrivit cancelarului german, coronavirusul ameninţă democraţia, și a acuzat minciunile şi dezinformarea, teoriile conspiraţiei şi ura din jurul acestui subiect care afectează nu doar dezbaterea democratică, ci şi lupta împotriva virusului.

Situația în Germania este gravă. Institutul Robert Koch a anunţat astăzi 16.774 de cazuri noi de infectare şi 89 de decese în ultimele 24 de ore. Bilanţul de la începutul epidemiei de COVID-19 a ajuns astfel în Germania la 481.013 de cazuri şi 10.272 de morţi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0