Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

”Nu trebuie depășite limitele” – Dodon, despre declarația ambasadorului român

© Photo : Miroslav RotariПрезентация предвыборной платформы независимого кандидата на пост президента Игоря Додона
Презентация предвыборной платформы независимого кандидата на пост президента Игоря Додона  - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a declarat că declarația ambasadorului român despre ostașii români care au luptat în 1941 pe teritoriul Moldovei pentru dreptate și libertate sun în contradicție cu opinia majorității cetățenilor țării.

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Candidatul la prezidențiale, actualul șef al statului Igor Dodon, consideră că recentele declarații ale diplomaților români vin în contradicție cu poziția majorității cetățenilor Moldovei.

Политическая партия наши Михаил Ахремцев, руководитель инициативной группы по созданию партии - Sputnik Moldova
Politică
Foto: Pichet la Ambasada României – cerințele protestatarilor

El a vorbit despre aceasta în cadrul unei emisiuni la  un post local de televiziune. Președintele le-a recomandat de asemenea diplomaților  să se abțină de la astfel de calificări și reacții dure în această privință.

”Eu cred că, din punct de vedere diplomatic, dacă vorbim de ambasadori, în opinia mea, ar trebui să se abțină de la astfel de calificări. Și unii, și alții”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a menționat că afirmațiile diplomaților români au provocat o reacție de răspuns a Ambasadei Ruse.

”Este vorba de cel de Al Doilea Război Mondial, luați orice carte de istorie, luați rezultatele procesului de la Nurnberg, recunoscute internațional, care spune foarte clar că fasciștii, și spun acolo și jandarmii români, au ars mii de cetățeni aici, la Cișinău”, a afirmat Dodon.

Președintele a menționat că în istorie sunt diverse pagini.

”Fiecare popor și-a avut călăii săi la anumite etape istorice, dar nu e cazul să-i eroizăm. Eu cred că noi trebuie să avem relații bune și aici nu trebuie să trecem anumite limite din toate părțile. Aici trebuie să fim calmi, liniștiți, să nu creăm situații dificile cum au fost create prin aceste declarații”, a menționat șeful statului.

Amintim că pe 23 octombrie Ambasada României în Moldova a organizat la Cimitirul Eroilor Armatei Române din raionul Orhei acțiuni dedicate  Zilei Armatei Române. Prezent la eveniment, ambasadorul României Daniel Ioniță a declarat în cadrul discursului său că „ostaşii români care au căzut pe aceste meleaguri au luptat pentru reîntregirea ţării, pentru dreptate şi libertate, pentru această palmă de pământ dintre Prut şi Nistru, care a aparţinut României”.

Ambasada Federației Ruse la Chișinău a condamnat afirmațiile ”profanatoare de justificare a criminalilor fasciști” în numele Ambasadei României în Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0