Cod galben! Ce fenomene meteo se așteaptă mâine

© Sputnik / Mihai CarausПарк
Парк - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii moldoveni au emis o avertizare cod galben de ceață, care va intra în vigoare la noapte și va fi valabil inclusiv mâine dimineață.

CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 29 octombrie, în timpul nopții și dimineața se prevede ceață cu o vizibilitate de 200 de metri și mai puțin. 

În decursul zilei de mâine se așteaptă și ploi slabe în regiunea de nord. Temperatura maximă va fi de +16 grade Celsius în nordul țării, +17 grade în centru și +18 grade în raioanele sudice.

Presiunea atmosferică va fi normală, iar vântul va sufla cu o viteză de până la 5 metri pe secundă, din direcția est.

Ninsori și viscol în România

În țara vecină vremea se va răci simțitor. Se așteaptă o masă de aer rece din nord-vestul Europei, care va face ca temperaturile să înceapă să scadă.

Vineri, vremea se va răci accentuat, astfel că, în cea mai mare parte a României, valorile termice se vor apropia de cele normale pentru sfârșitul lunii octombrie, informează observatornews.ro. Pe arii extinse, va ploua în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări.

Осень - Sputnik Moldova
Societate
Cum va fi vremea în ziua alegerilor: Prognoza meteorologilor

În jumătatea de est a României ploile vor fi mai frecvente ziua și spre finalul intervalului. În schimb, în regiunile intracarpatice aria ploilor va fi în extindere seara și noaptea.

Local se vor acumula cantități de apă de peste 15… 25 l/mp. La munte, la altitudini de peste 1500 m, ziua vor fi precipitații mixte, în schimb, noaptea vor predomina ninsorile.

Vântul va sufla cu putere. Vor fi rafale de 80, chiar 90 de kilometri pe oră pe crestele munților. Nici celelalte zone nu vor scăpa de rafale de vânt, unde acesta va sufla cu 55…60 de kilometri pe oră, în sudul Banatului și în Oltenia.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0