Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În memoria victimelor atacului de la Dubrovka: Flori la Ambasada Rusă

© Sputnik / Mihai CarausУ посольства РФ в Молдове состоялось возложение цветов в память о погибших во время теракта в ТЦ на Дубровке.
У посольства РФ в Молдове состоялось возложение цветов в память о погибших во время теракта в ТЦ на Дубровке. - Sputnik Moldova
Abonare
Cu optsprezece ani în urmă, la Centrul Teatral din Moscova a avut loc un atentat terorist, când pe scenă era jucat spectacolul muzical „Nord-Ost”.

CHIȘINĂU, 26 oct - Sputnik. În această dimineața, locuitorii Moldovei au adus flori la Ambasada Federației Ruse de la Chișinău, în memoria celor care au murit în atacul terorist de la Centrul Teatral Dubrovka, în anul 2002.

"Astăzi ne amintim de victimele monstruosului act terorist din Centrul Teatral Dubrovka, care a luat viața a aproape 140 de persoane, inclusiv femei și copii", a declarat Anatoli Loșakov, purtătorul de cuvânt al Ambasadei Rusiei în Moldova.

"Terorismul internațional nu poate fi justificat. Amintirea nevinovatelor victime ucise este sacră. Mulțumim tuturor locuitorilor Chișinăului și tuturor oamenilor de bună credință care au venit astăzi la zidul Ambasadei Ruse pentru a împărtăși tristețea și durerea pierderii noastre. Poporul moldovenesc s-a deosebit întotdeauna prin bunătate și receptivitate la durerea altora”, a spus diplomatul.

Atacul terorist de la Dubrovka, Moscova, a durat din 23 până pe 26 octombrie 2002: un grup de militanți înarmați conduși de Movsar Baraiev a atacat clădirea și a luat ostatici din rândul publicului care participa la spectacolul muzical „Nord-Ost” care avea loc la Centrul Teatral. Ca urmare a asaltului clădirii întreprins de luptătorii forțelor speciale, toți teroriștii au fost lichidați și majoritatea ostaticilor au fost eliberați. În total, conform datelor oficiale, aproape 140 de ostatici și-au pierdut viața.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0