Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertizare ONU: Risc de falsificare a preparatelor anti-COVID-19

© Sputnik / Caraus MihaiDrapel
Drapel - Sputnik Moldova
Abonare
Organizația Națiunilor Unite avertizează guvernele asupra pericolului de falsificare a medicamentelor și vaccinurilor anti-COVID de către anumite structuri criminale.

CHIȘINĂU, 26 octombrie - Sputnik. Criminalitatea organizată este foarte activă în domeniul producției de medicamente și vaccinuri contrafăcute anti-coronavirus, a declarat pentru RIA Novosti director executiv al Oficiului Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC), Ghada Wali.

”Guvernele, spitalele și diverse organizații se grăbesc să cumpere echipamente de protecție și cererea este mare, astfel încât medicamentele contrafăcute și echipamentele de protecție personală falsificate sunt un risc și aici este activă criminalitatea organizată. Ne așteptăm ca acestea vor fi active pe toată durata dezvoltării vaccinului”, a avertizat Wali.

Ea a spus că UNODC a avertizat guvernele asupra rolului pe care l-ar putea juca criminalitatea organizată în producția de medicamente contrafăcute, în afacerea cu vaccinuri, profitând de lipsa preparatelor atunci când oamenii din mai multe țări sunt preocupați de aflarea vaccinurilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0