Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un judocan cucerește Budapesta, iar Cuțelaba ratează revanșa

© Photo : International Judo Federation / Gabriela SabauPetru Pelivan la Grand Slam-ul de la Budapesta
Petru Pelivan la Grand Slam-ul de la Budapesta - Sputnik Moldova
Abonare
Debut de excepție pentru judocanul Petru Pelivan la un competiție de anvergură printre seniori. Sportivul de 20 de ani a cucerit medalia de bronz la Grand Slam-ul de la Budapesta.

CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. El a obținut 4 victorii în categoria de greutate 73 kg, fiind învins doar de canadianul Arthur Margelidon. În meciul pentru medalia de bronz, Petru, clasat pe locul 126 în clasamentul mondial, a dispus în mod surprinzător de suedezul Tommy Macias, locul 7 în lume. ”Chiar dacă obținea și locul 5 era un rezultat foarte bun pentru Petru”, a declarat pentru Sputnik, președintele Federației Moldovenești de Judo, Andrei Golban.

Anul trecut, Petru Pelivan a cucerit aurul la Cupa Europei de tineret, iar în 2017 a obținut argintul la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

În aceiași categorie de greutate la Budapesta a evoluat și Victor Sterpu, care are șanse să evolueze la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El a cedat încă din prima luptă în fața bulgarului Mark Hristov.

Un adversar tare în prima rundă l-a avut și Denis Vieru, la 66 kg. El a fost învins în timpul suplimentar de georgianul Bagrati Niniashvili. În schimb, Cătălin Marian (81 kg) a câștigat două lupte, iar Vadim Bunescu (66 kg) și Nicon Zaboroșciuc (81 kg) au obținut câte o victorie.

În Emiratele Arabe Unite a avut loc meciul revanșă între Ion Cuțelaba și rusul Magomed Ankalaev, în cea mai tare promoție de arte marțiale din lume, UFC. Degeaba s-a pregătit Ion pentru revanșă, fiind învins încă din prima rundă. Luptătorul moldovean a fost trimis în knock-out.

O victorie superbă a obținut-o cel mai titrat luptător rus, Habib Nurmagomedov. El nu i-a lăsat șanse americanului Justin Gaethje. După luptă, Habib a anunțat retragerea, după 29 de victorii din tot atâtea posibile.

Fluxul de știri
0