Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Donație de la OMS pentru diabeticii din Republica Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariDiabet zaharat
Diabet zaharat  - Sputnik Moldova
Abonare
În instituțiile de asistență medicală primară și spitalicească a ajuns un medicament indispensabil pentru diabetici.

CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik. Un lot de insulină a ajuns în instituțiile de asistență medicală primară și spitalicească din Republica Moldova. Este o donație pe care țara noastră a primit-o de la Organizația Mondială a Sănătății, iar cantitatea este suficientă să acopere necesitatea anuală de insuline. Este vorba de insuline umane de acțiune rapidă și de lungă durată și preparatul Glucagon, care vin să ajute miile de pacienți cu diabet din Republica Moldova, precizează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale într-un comunicat de presă.

Natalia Gaibu - Sputnik Moldova
Ce mâncăm ca să nu ne îmbolnăvim de diabet: Sfatul medicului endocrinolog

„Insulinele oferite cu titlu gratuit de OMS, 5 000 de fiole de Actrapid și 2 000 de fiole de Protafan au fost repartizate tuturor instituțiilor de asistență medicală primară și spitalicească din țară. Cantitatea de insuline recepționată ca donație acoperă necesitățile acestor instituții pentru un an de zile, fapt ce contribuie la asigurarea accesului gratuit al pacienților internați și din ambulator la insuline”, a menționat Viorica Dumbrăveanu, ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Preparatul oferit de OMS este un medicament esențial utilizat în tratamentul hipoglicemiei,  disponibil pentru prima dată în Republica Moldova. În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate 120 493 de persoane cu diabet, dintre care 17 835 de persoane cu diabet de tip 1 și 2, care necesită terapie cu insulină.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0