Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cursul valutar pentru weekend: Ce se întâmplă cu leul

© Sputnik / Yana ZaharovaValută
Valută - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a Moldovei a stabilit cursul valutar pentru zilele de weekend - iată cât costă euro și dolarul în acest sfârșit de săptămână.

CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. În weekend se menține cursul valutar stabilit pentru ziua de vineri. Astfel, un dolar american echivalează astăzi cu 17,04 lei, un euro costă 20,16 lei, hrivna ucraineană valorează 60 de bani, leu românesc – 4,13 lei moldovenești, iar o rublă rusească costă 22 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb (curs valutar)
Cursul valutar pentru weekend: Ce se întâmplă cu leul - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar)

În comparație cu ziua de joi, leul s-a depreciat cu un ban față de dolarul american și leul românesc și s-a întărit cu patru bani în raport cu euro. Chiar și așa leul nu și-a restabilit pozițiile pierdute pe parcursul ultimelor zile în raport cu cele mai importante valute de referință. Dacă la începutul săptămânii un dolar american echivala cu 16,96 lei acum vedem că este cu tocmai 8 bani mai puternic. La fel, luni, un euro costa 19,87 lei, iar în timp de cinci zile s-a întărit cu tocmai 29 de bani. 

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0