Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vlah la Forumul Invest Găgăuzia 2020: Trebuie să ne adaptăm noilor realități

© Sputnik / Mihai CarausIrina Vlah
Irina Vlah - Sputnik Moldova
Abonare
Bașcanul Găgăuziei a anunțat în cadrul forumului Invest Găgăuzia 2020 care sunt obiectivele actualizate ale autonomiei găgăuze.

COMRAT, 23 oct - Sputnik. În cadrul celei de-a șasea ediții a Forumului Internațional de investiții ”Invest Gagauzia 2020”, care se desfășoară astăzi la Comrat, bașcanul UTA Găgăuzia a anunțat care sunt obiectivele actualizate ale autonomiei.

”Credem că orice criză înseamnă nu doar probleme, dar și oportunități. Pandemia ne-a arătat punctele slabe și ne-a determinat să ne concentrăm asupra acestora. Obiectivele noastre actualizate sunt industrializarea și digitalizarea autonomiei. Avem oportunități mari în aceste domenii”, a declarat Irina Vlah în discursul său din cadrul forumului investițional.

Totodată, bașcanul a precizat că autonomia este în prezent ”un șantier mare în care se fac investiții de zeci de milioane de euro. Se construiesc drumuri pentru a îmbunătăți accesul în regiune și a conecta Găgăuzia la coridoarele de transport”.

La forum participă delegații din mai multe țări, printre care Rusia, Turcia, România, Belarus și Italia.

Forumul își propune drept scop să la demonstreze participanților dorința și disponibilitatea autorităților din autonomia găgăuză de a contribui la îmbunătățirea climatului de afaceri și atragerea de noi investiții, de a oferi noi oportunități și perspective pentru mediul de afaceri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0