Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Forumul Invest Găgăuzia 2020: Mesajul lui Chicu pentru investitori

© Sputnik / Mihai CarausPremierul Ion Chicu la forumul investițional Forum Invest Găgăuzia-2020
Premierul Ion Chicu la forumul investițional Forum Invest Găgăuzia-2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu declară că Moldova se află la etapa finală de semnare a unui nou program cu Fondul Monetar Internațional, fapt care este un semnal că se poate investi în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 23 oct – Sputnik. La Comrat a avut loc deschiderea oficială a celei de-a șasea ediție a Forumului Internațional de investiții ”Invest Gagauzia 2020”. În debutul evenimentului, premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, a anunțat că Moldova se află în etapa finală de pregătiri pentru semnarea unui nou program de finanțare din partea FMI, un semn important, în viziunea sa, pentru a face investiții în Republica Moldova.

”Noi am finalizat cu succes în acest an Programul precedent cu FMI și înțelegeți cât de important este acest lucru. Aceasta denotă faptul că sistemul bugetar, sistemul fiscal-financiar al țării este sănătos, este pe calea reformelor. Acum suntem în etapa finală de încheiere a unui nou program cu FMI. Avem toată încrederea din partea partenerilor de dezvoltare. Astfel aveți posibilitatea și siguranța, garanția că puteți investi în țara noastră”, a declarat premierul Ion Chicu în debutul forumului investițional.

La forum participă delegații din mai multe țări, printre care Rusia, Turcia, România, Belarus și Italia.

Forumul are menirea de a arăta participanților dorința și disponibilitatea autorităților din autonomia găgăuză de a contribui la îmbunătățirea climatului de afaceri și atragerea de noi investiții și de a oferi noi oportunități și perspective pentru mediul de afaceri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0