Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Un număr mare de cazuri confirmate și azi

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul persoanelor care se infectează zilnic cu virusul COVID-19 este în continuare mare. Totuși, față de ziua de joi, sunt ceva mai puține cazuri confirmate.

CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că 688 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate vineri în Republica Moldova. Dintre acestea, 5 cazuri sunt de import: Turcia - 3, Italia - 1, Irlanda - 1. Astăzi au fost efectuate 3 306 de teste, dintre care primar 2 934. Astfel, bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 70 256. 

Testare la coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Epidemiolog: Virusul nu a cedat - mai puțini fac testul
Potrivit Ministerului Sănătății, 44 de lucrători medicali au fost testați pozitiv în ultimele 24 de ore, iar 813 pacienți se află în stare gravă, dintre care 40 sunt conectați la respirație asistată. 

În același timp, 680 de oameni au fost tratați de coronavirus. De la începutul pandemiei, 51 102 pacienți s-au vindecat de COVID-19. În total, 7532 persoane sunt în tratament la domiciliu cu forme ușoare de coronavirus, iar 25 301 sunt sub supraveghere la domiciliu.  

Din păcate, s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit 13 persoane din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 1 654 de oameni. Totodată, Ministerul Sănătății anunță despre decesul medicului neurochirurg Leonid Nagacevschi în vârstă de 57 ani. El a activat timp de 33 de ani în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Până acum, 46 lucrători medicali au murit din cauza complicațiilor provocate de virusul COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0