Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Video: Astăzi marcăm Sărbătoarea Cocorilor Albi

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaСерые журавли в поле в Алтайском крае
Серые журавли в поле в Алтайском крае - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi este marcată Sărbătoarea Cocorilor Albi. Iată ce semnificație are și unde a apărut ideea de a institui o astfel de zi.

CHIȘINĂU, 22 oct - Sputnik. Acum mai bine de 40 de ani, poetul daghestanez Rasul Gamzatov a propus să fie marcată pe 22 octombrie sărbătoarea Cocorilor Albi, pentru a-i omagia pe cei care au căzut pe câmpul de luptă, indiferent în ce fel de război, acțiuni militare sau conflict armat.

Sărbătoarea întruchipează sentimentul de recunoștință și mulțumire eroilor pentru curaj, bărbăție fără precedent și dragostea de om.

În prezent, această sărbătoare adună oamenii nu doar din Daghestan, ci și din alte țări, cocorul alb simbolizând prietenia sinceră și adevărată, unitatea popoarelor de diferite naționalități și confesiuni religioase, care manifestă devotement pământului lor și vitejiei militare.

Trebuie spus că pentru creștini cocorul este simbolul răbdării, al înțelepciunii, bunătății. Pentru japonezi – el este simbol al înfloririi, iar pentru chinezi – simbol al nemuririi.

În materialul video puteți asculta varianta moldovenească a cântecului textul căruia a fost compus de Rasul Gamzatrov, iar muzica a fost creată de Ian Frebkel. Piesa este interpretată de Anișoara Bragari Moroș. Textul a fost tradus de Nicolae Dabija si Dumitru Tampei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0