Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A murit un renumit antrenor de Judo din Moldova

© Photo : Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii MoldovaУшел из жизни заслуженный тренер по дзюдо Василе Колца
Ушел из жизни заслуженный тренер по дзюдо Василе Колца - Sputnik Moldova
Abonare
Mai bine de zece ani a fost antrenorul principal al echipei naționale. A crescut o întreagă generație de luptători profesioniști.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Unul dintre cei mai cunoscuți antrenori de judo din Moldova, Vasile Colța, a murit la vârsta de 74 de ani. Mai bine de zece ani, el a fost responsabil pentru pregătirea echipei naționale de Judo.

Молдавский дзюдоист Валериу Думиникэ - Sputnik Moldova
Sport
Sport de performanță acasă: Cum se antrenează sportivii Lotului Național de Judo - Video

„Comunitatea sportivă din Republica Moldova este profund îndurerată de trecerea la cele veșnice a antrenorului Vasile Colța. De-a lungul activității sale în calitate de antrenor-profesor și antrenor principal al Lotului Național de Judo, Vasile Colța a antrenat, instruit, și pregătit cu mult efort, caracter, disciplină și dăruire de sine, multipli sportivi talentați și de mare performanță, care au reprezentat cu onoare și demnitate Republica Moldova pe arena internațională la evenimentele sportive de „Judo”: campionate europene; campionate mondiale; la universiade și la turnee internaționale”, este menționat în necrologul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Printre discipolii lui Vasile Colța sunt judocani renumiți precum Sergiu Toma, Victor Bivol, Andrei Golban, Victor Florescu și alții. Aceștia au participat la numeroase competiții internaționale - campionate europene, campionate mondiale, turnee universitare.

Pentru merite deosebite în dezvoltarea sportului, contribuție substanțială la pregătirea sportivilor de performanță și activitate metodico-didactică prodigioasă lui Vasile Colța i-au fost conferite mai multe distincții de stat: „Antrenor Emerit”, „Ordinul de Onoare” și  „Ordinul de Aur” (Bulgaria).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0