Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Federația Rusă a donat echipamente medicale Găgăuziei

Abonare
Spitalul raional Ceadîr-Lunga a primit echipamente medicale performante din partea Republicii Tatarstan, care este subiect al Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Echipamentele medicale valorează 8 milioane de ruble rusești - aproximativ 1,7 milioane de lei moldovenești. Donația include un videogastroscop și un videocolonoscop, precum și alte aparate performante. 

La evenimentul de înmânare a participat ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Diplomatul a remarcat că odată cu apariția și răspândirea coronavirusului alte probleme de sănătate nu au dispărut. 

„În pofida pandemiei coronavirusului, legăturile frățești ruso-moldovenești nu au devenit mai slabe. Echipamentul care a ajuns în Găgăuzia din Tatarstan a ajuns anume în mâinile potrivite. Vă doresc sănătate, să aveți cât mai puțini pacienți. De asemenea, sper colaboralea bilaterală între Găgăuzia și Rusia sau subiectele Federației să continue”, a declarat Oleg Vasnețov.

Bașcanul Găgăuziei a menționat că timp de mai bine de 10 ani spitalul din Ceadîr-Lunga a avut nevoie de echipamente profesionale pentru efectuarea operațiilor laparoscopice. Irina Vlah a mulțumit Republicii Tatarstan că a reacționat operativ la rugămintea autorităților găgăuze. 

„Mulțumesc pentru ajutor, susținere. Vom continua colabotrarea și sunt sigură că asta va aduce beneficii atât locuitorilor Găgăuziei, cât și celor ai Rusiei”, a spus Irin Vlah. 

© Photo : Facebook / Посольство России в Республике МолдоваAjutor din partea Republicii Tatarstan pentru Spitalul din Ceadîr Lunga
Federația Rusă a donat echipamente medicale Găgăuziei - Sputnik Moldova
Ajutor din partea Republicii Tatarstan pentru Spitalul din Ceadîr Lunga

La rândul său, reprezentantul Rossotrudnicestvo Timur Kiribov a menționat importanța colaborării între Rusia și Moldova. 

Echipamente de protecție medicală donate Republicii Moldova de către Guvernul Turciei - Sputnik Moldova
Societate
Încă un lot de ajutor umanitar a ajuns în Republica Moldova: Iată de unde

„Vreau să menționez că colaborarea la nivel de regiuni este foarte importantă. Pentru noi este plăcut că Rossotrudnicestvo este o platformă de legătură în acest sens. Desigur, coronavirusul este o problemă, dar nu trebuie să uităm și de alte problem de sănătate. Sper că acest echipament donat de Republica Tatarstan va fi util”, a spus Kiribov.

Acum, locuitorii autonomiei nu vor mai fi nevoiți să meargă la Chișinău pentru a beneficia de ajutor medical calificat. 

Chirurgii din Ceadîr-Lunga vor putea efectua consultații și operații laparoscopice gratuite tuturor celor care vor avea nevoie. 

Directorul instituției medicale, Natalia Popazoglo, a remarcat că spitalul nu și-ar fi permis să cumpere astfel de echipamente din resurse proprii. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0