Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID în Moldova: Câți oameni s-au infectat într-o singură zi

© Inquam Photos / Cornel PutanAmbulanță, Urgență, Medici, Spital, România
Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul persoanelor răpuse din cauza complicațiilor generate de noul tip de coronavirus este în continuare mare. A crescut față de ziua de ieri și numărul persoanelor infectate.

CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Alte 656 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Informația a fost prezentată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale printr-un comunicat de presă.

Din numărul de infectări confirmate în ultimele 24 de ore, cinci cazuri sunt de import - două din Turcia, două din SUA și un caz din România. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 67 958 de cazuri. Cazurile confirmate astăzi sunt rezultatul efectuării a 3090 de teste.

Ștefan Gheorghiță - Sputnik Moldova
COVID-19: Situația la zi din Republica Moldova

Printre persoanele testate pozitiv sunt și 32 de lucrători medicali. Este vorba de 17 medici, 12 asistenți medicali, dar și trei angajați care reprezintă personalul auxiliar. Starea de sănătate a 876 de persoane este gravă, iar 48 dintre acestea sunt în stare foarte gravă, conectate la aparate de respirație artificială. În total, 7 978 persoane sunt în tratament la domiciliu cu forme ușoare de COVID-19, iar 25 636 sunt sub supraveghere la domiciliu.

MSMPS informează astăzi și despre un număr mare de decese. În doar 24 de ore, alți 16 moldoveni au murit din cauza complicațiilor provocate de noul tip de coronavirus. Este vorba de nouă femei și șapte bărbați cu vârste cuprinse între 51 și 86 de ani, din diverse regiuni ale țării. Numărul total de persoane decedate a ajuns la 1 617.

Vestea bună este că alte 590 persoane au fost tratate și externate. În total, 49 083 persoane s-au vindecat de COVID-19. De precizat că în Republica Moldova a fost instituit cod roșu în contextul epidemiei de COVID-19, în majoritatea unităților teritorial administrative. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0