Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-a stins o mare artistă a filmului rusesc – roluri de referință

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaПоминальная свеча
Поминальная свеча - Sputnik Moldova
Abonare
A murit îndrăgita actriță a filmului rusesc și sovietic Irina Skobțeva, cunoscută pentru roluri în filme epocale – ”Pășind prin Moscova”, ”Război și pace” etc.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Artista poporului din RSFSR Irina Skobțeva a murit la vârsta de 93 de ani. Agenția RIA Novosti a fost informată despre aceasta marți de către serviciul de presă al Art Pictures Studio.

”Confirmăm decesul artistei poporului din RSFSR Irina Skobțeva, ea a murit astăzi la vârsta de 93 de ani”, a precizat sursa.
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Art Pictures (@artpictures.ru)

Artistul Teatrului ”Vahtangov”, artist al poporului din URSS Vasili Lanovoi, a numit-o pe Irina Skobțeva ”un partener minunat și un bun prieten”.

”Sunt zguduit de vestea morții Irinei Constantinovna Skobțeva. Atunci când pleacă foștii parteneri, prieteni, colegi, este întotdeauna o tragedie. Irina Constantinovna a fost minunata mea parteneră în filmul ”Război și pace” al lui Serghei Bondarciuk. Țin minte cât de mult comunicam și în timpul filmărilor, și apoi, cât de profund vorbea ea despre literatură, a fost un om foarte bun, o actriță minunată și un bun prieten. Este o mare tristețe plecarea ei”, a declarat Lanovoi pentru RIA Novosti.

Irina Skobțeva a debutat în cinematografie în anul 1955, jucând rolul Desdemonei în filmul ”Otello”. Este cunoscută pentru rolurile în peliculele ”Pășind prin Moscova”, ”Război și pace”, Zigzagul norocului" și altele

Actrița a fost soția regizorului de cinema, artistul poporului din URSS Serghei Bondarciuk, mama actorului și regizorului Fiodor Bondarciuk.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0