Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Operațiune de amploare cu implicarea trupelor ”Fulger”

© Sputnik / Miroslav Rotari Бригада полиции специального назначения "Fulger"
 Бригада полиции специального назначения Fulger  - Sputnik Moldova
Abonare
Operațiunea în care au fost implicate mai multe subdiviziuni ale Poliției având sprijinul Brigăzii cu destinație specială ”Fulger”, s-a desfășurat pe parcursul a zece zile, în 25 de raioane din țară.

CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. În urma operațiunii speciale, Poliția a reținut 19 persoane cu vârste cuprinse între 20 și 56 de ani, iar alte 89 sunt cercetate în stare de libertate. Este vorba de organizatori și intermediari în comercializarea drogurilor, informează IGP printr-un comunicat.

Oamenii legii au desfășurat 147 de percheziții în 25 de raioane din țară. Aceștia au ridicat peste 12 kg de marijuană, 2,5 kg de paie și căciulii de mac, 1,3 kg de hașiș, 500 gr de etnobotanice, 250 gr de PVP (sare), 57 de pastile psihotrope, 157 de plante de cânepă, 2,5 kg semințe de mac și cânepă, 69 de dispozitive destinate consumului de droguri, inclusiv precursori destinați producerii drogurilor.

”Valoarea estimată a drogurilor pe piața neagră ajungea la peste 605 000 lei”, a menționat Poliția.

Totodată, angajații organelor de drept a depistat și ridicat 35 de cartușe de diverse calibre, 3 pistoale și o armă de vânătoare, toate deținute ilegal. De asemenea, au fost găsite mijloace bănești în sumă de 53 650 de lei, 19 510 euro, dar și cinci automobile în valoare de peste 650 de mii de euro.

Mai mult, în raionul Vulcănești a fost depistată și lichidată o speluncă în care erau consumate droguri.

Operațiunea Poliției s-a desfășurat în perioada 5 – 14 octombrie.

Potrivit legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0