Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost identificat „cel mai contagios” obiect din oficiu

CC0 / Pixabay / 12019 / Офис
Офис - Sputnik Moldova
Abonare
Pe suprafața echipamentelor de birou pot fi găsite diverse bacterii, infecții, inclusiv coronavirus. Un specialist în boli infecțioase a numit cel mai periculos obiect din oficiu.

CHIȘINĂU, 18 oct - Sputnik. Cel mai „periculos” articol de birou este tastatura computerului, deoarece butoanele pot conține bacterii, infecții intestinale precum și coronavirus, a declarat pentru RIA Novosti specialistul principal în boli infecțioase al Ministerului Sănătății din regiunea Moscovei Irina Șilkina.

"Tastatura computerului este cel mai contagios obiect, mai ales în birou. Deoarece este dificil de o dezinfectat, foarte puțini oameni o fac. Prin urmare, bacteriile patogene, virușii, infecțiile, printre care și coronavirusul se poate acumula pe butoane", a spus Șilkina. 

Potrivit specialistului în boli infecțioase, ar trebui să vă spălați bine mâinile înainte de a începe munca, la fel și după finalizarea lucrului, deoarece există posibilitatea ca bacteriile care circulă în aer să se așeze pe suprafața butoanelor.

În acest caz, mâinile trebuie spălate corect: nu sunt recomandate simple „mângâieri” în timpul spălatului. Este nevoie să facem mișcări circulare și de frecare. Întreaga procedură de spălare ar trebui să dureze cel puțin 1,5 minute.

Pentru a limita răspândirea infecției cu coronavirus în rândul lucrătorilor de birou, Rospotrebnadzor a lansat un videoclip special, în care se explică regulile de conduită ce trebuie respectate la serviciu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0