Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aveți grijă când treceți vama: Aceste încălcări nu se admit

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova
Abonare
146 de persoane au fost documentate în ultimele 24 de ore la vamă pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice. Despre aceasta anunță Poliția de Frontieră.

CHIȘINĂU, 17 oct - Sputnik. Poliția de Frontieră continuă să înregistreze nereguli la vamă. În ultimile 24 de ore,  14 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră,  șase persoane au fost identificate la trecerea frontierei cu consemn național, iar 146 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice. 

Вид на Киев с обзорной площадки - Sputnik Moldova
Societate
O nouă alertă de călătorie! S-au schimbat regulile de intrare în Ucraina
Totodată, cetățenii care ignoră regimul de autoizolare se poate alege cu amenzi. În perioada 5 – 11 octombrie 2020, aproape 600 de cetățeni ai Republicii Moldova, care au încălcat legislația au fost amendați. Ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a explicat anterior pentru Sputnik Moldova că majoritatea celor documentați au trecut frontiera de stat, chiar dacă au încălcat regimul de autoizolare, însă s-au ales cu amenzi. Potrivit legii, amenda constituie de la 1 la 500 de unități convenționale. Asta înseamnă că o amendă poate ajunge și la 25 de mii de lei.

În ultimele 24 de ore, la frontiera de stat s-au înregistrat 12 362 traversări, iar mai bine de jumătate din acești călători au intrat în țară. Cei mai mulți au fost la frontiera moldo-română - 3 749 treceri, 1 284 călători s-au înregistrat la frontiera cu Ucraina și 1 593 au fost treceri aeriene. 

Oamenii continuă să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 185 de apeluri de la cetățeni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0