Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un oncolog rus dezvăluie miturile comune despre cancerul de sân

Abonare
Cancerul este principala cauză de deces în multe țări, iar medicii analizează modul în care poate fi prevenită această afecţiune gravă. Un oncolog rus dezvăluie care sunt miturile comune despre cancerul de sân.

CHIȘINĂU, 16 oct - Sputnik. Chirurgul oncolog Vladimir Karasev a explicat care sunt concepțiile greșite despre cancerul de sân. Potrivit acestuia, cancerul de sân, contrar credinței populare, nu este o boală exclusiv feminină. Mai mult, este mult mai agresiv la bărbați decât la sexul opus, informează RIA Novosti.

"Adică, la bărbați, din cauza structurii glandei mamare, cancerul nu numai că se dezvoltă mai agresiv, dar se dezvoltă mult mai repede decât la femei. Trece puțin timp din momentul în care se identifică țesutul până a ajunge la stadiu trei", a explicat medicul într-un interviu acordat televiziunii regionale Omsk.

Credința precum că cancerul de sân este specific doar femeilor de vârstă medie sau care au atins vârsta de pensionare este, de asemenea, falsă, a remarcat specialistul. Acum boala este „din ce în ce mai tânără” din cauza unei detecții mai bune, dar și a nivelurilor ridicate de stres la fetele tinere.

Oncologul a reamintit că boala poate fi tratata în stadiile incipiente și a recomandat femeilor să fie supuse unor examinări medicale regulate ale sânilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0