Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai mulți funcționari însușeau salariile angajaților fictivi

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 50 și 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți funcționari riscă să-și petreacă următorii 12 ani în închisoare, pentru că au angajat fictiv mai multe persoane și apoi le încasau salariile.

CHIȘINĂU, 16 oct - Sputnik. Oamenii legii au descoperit că mai mulți funcționari din cardul unor instituții de stat, subordonate Direcţiei Educație Tineret şi Sport Centru a municipiului Chișinău, au angajat fictiv persoane care în realitate nu erau încadrate în câmpul muncii. În schimb, ele primeau lunar salarii, însă acestea erau însușite de cei care au pus la cale schema infracțională.

Despre asta informează Direcția de poliție a municipiului Chișinău. Grupul criminal a fost destructurat de Poliția Capitalei împreună cu Procuratura Anticorupție. 

Oamenii legii susțin că unele persoane angajate fictiv se aflau peste hotarele țării sau în închisoare. 

„Salariul acestora era extras de pe cardurile salariale, iar mijloacele financiare erau însușite şi folosite în interes personal, fiind adus un prejudiciu preliminar în sumă de aproximativ 210 000 lei, iar mărimea totală a prejudiciului urmează a fi constatată în cadrul urmăririi penale”, precizează Direcția de Poliție a municipiului Chișinău.

Forțele de ordine au efectuat mai multe percheziții acasă și la birourile suspecților. În cadrul operațiunilor, au fost găsite cardurile salariale ale persoanelor angajate fictiv, precum și o parte din banii care erau extrași ilegal. De asemenea, au fost găsite actele care atestau angajarea în câmpul muncii a persoanelor aflate în penitenciare sau peste hotare. 

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru delapidarea averii străine. Suspecții riscă până la 12 ani de închisoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0