Care smartphone poate să explodeze în mâini

© AP Photo / Andrew ZuisUn Samsung Galaxy Note 7 après une explosion de batterie
Un Samsung Galaxy Note 7 après une explosion de batterie - Sputnik Moldova
Abonare
Orice smartphone care are o problemă cu acumulatorul poată să explodeze în mâinile utilizatorului. Explozia poate fi provocată de încărcarea prea îndelungată a acumulatorului, de contactul cu apa sau în urma unei lovituri.

CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. Directorul companiei "Intelektualinîi Rezerv" din Rusia, Pavel Measoedov, a povestit pentru agenția Prime, fiind citat de RIA Novosti, care smarthone-ul este mai expus riscului de explozie.

Telefon mobil - Sputnik Moldova
Societate
SIS: Cartelele prepay ar putea fi vândute doar cu buletinul
"Cel mai des explodează smartphone-ele firmei Samsung, care, presată de un val de panică în rândurile consumatorilor, a fost nevoită să scoată de pe piață modelul Galaxy Note 7. De asemenea sunt cunoscute cazuri în care în mâinile consumatorilor a explodat produsele firmei Apple: și nu doar iPhone, ci și iPad.

Ca să nu ajungeți în situația ca aceste mecanisme să explodeze, trebuie să respectați câteva reguli. În primul rând, nu trebuie să supraîncălziți și să îndoiți dispozitivul, pentru ca asta duce le deteriorarea acumulatorului, care în acest caz poate avea urmări imprevizibile.  

Una dinte cauzele care duc la explozia dispozitivului este încărcarea prea îndelungată a acumulatorului sau utilizare unui dispozitiv de încărcare nepotrivit. De asemenea, smartphone-ul nu trebuie să aibă contact cu apa și să n u cadă pe suprafețe tari. Asta poate duce la deteriorarea acumulatorului. Dacă acumulatorul își mărește dimensiunile, atunci asta înseamnă că ceva este în neregulă și ar putea dispozitivul ar putea să explodeze. În acest caz, acumulatorul trebuie înlocuit cu nul nou imediat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0