Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Rusia anunță dezvoltarea unui nou vaccin împotriva coronavirusului

© REUTERS / MURAD SEZERПрививка
Прививка - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de știință din Crimeea au anunțat că au reușit să dezvolte un nou vaccin împotriva COVID-19 – aceasta se deosebește de preparatele elaborate anterior printr-un șir de particularități.

CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. Noul vaccin împotriva infecției cu coronavirus a fost dezvoltat de specialiștii Universității Federale din Crimeea (UFC) ”Vernadski”, comunică RIA Novosti.

Президент РФ В. Путин - Sputnik Moldova
Rusia
Putin: Rusia va produce vaccinuri peste hotare

Agenția a fost informată despre noul vaccin de șeful Laboratorului tehnologii celulare și medicamente ADN, virusologul, docentul Catedrei Biochimie a UFC Vladimir Obermok.

Potrivit acestuia, unul dintre avantajele preparatului este că acesta poate fi utilizat intranazal, adică poate fi pur și simplu inhalat și nu vor fi necesare nici un fel de injecții. Savantul a explicat că la elaborarea preparatului colegii săi nu s-au bazat doar pe experiența din domeniul virusologiei, ci și pe date genetice.

Specialiștii din Crimeea sunt gata să demareze toate etapele de testarea vaccinului imediat ce vor obține finanțarea necesară.

Rusia a înregistrat în prezent două vaccinuri împotriva coronavirusului. Este vorba de ”Sputnik V” produs de Centrul ”Gamalei” și preparatul și ” EpiVakKorona”al Centrului ”Vector”. Continuă activitatea în vederea creării unui vaccin viu la Centrul de cercetare și elaborare a preparatelor imunobiologice ”Ciumakov” al Academiei de Științe din Rusia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0