Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Kârgâstanului și-a anunțat demisia - detalii

© Пресс-служба президента КР / Султан ДосалиевПрезидент Кыргызстана Сооронбай Жээнбеков
Президент Кыргызстана Сооронбай Жээнбеков - Sputnik Moldova
Abonare
Jeenbekov și-a explicat demisia prin faptul că nu dorește „să rămână în istoria Kîrgîzstanului ca președinte care a vărsat sânge și a tras asupra propriilor cetățeni”.

CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. Președintele Kîrgîzstanului, Sooronbai Jeenbekov, s-a adresat joi națiunii în legătură cu situația social-politică actuală din țară, anunțând că și-a dat demisia, informează Sputnik Kârgâzstan.

"Nu mă țin de putere. Nu vreau să rămân în istoria Kîrgîzstanului ca un președinte care a vărsat sânge și a tras asupra propriilor cetățeni. Prin urmare, am decis să demisionez", se arată în declarația postată pe site-ul președintelui.

Președintele Kîrgîzstanului a mai spus că situația din țară se apropie de un conflict între protestatari și forțele de securitate. Jeenbekov i-a cerut prim-ministrului Sadîr Japarov și altor politicieni să-și retragă susținătorii din capitală și să reîntoarcă viața pașnică.

Criza politică din Kârgâzstan a început după alegerile din 5-6 octombrie. De atunci, conducerea Parlamentului țării s-a schimbat, iar problema numirii unui guvern condus de Sadîr Japarov a fost examinată de două ori. El, vorbind la o conferință de presă după numirea sa din 10 octombrie, a declarat că președintele Kîrgîzstanului Sooronbai Jeenbekov ar putea demisiona în termen de două-trei zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0