Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Armenia acuză Azerbaidjanul de folosirea teroriștilor din Siria și Libia

© Sputnik / Асатур Есаянц / Accesați arhiva multimediaСитуация в зоне карабахского конфликта
Ситуация в зоне карабахского конфликта - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Armenia acuză Azerbaidjanul de recurgerea la serviciile teroriștilor din Siria și Libia. Liderul de la Baku respinge acuzațiile.

CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. Există dovezi ale redislocării de către Turcia a teroriștilor din Siria în Karabahul de Munte (Nagorno-Karabah), acest lucru a fost făcut pentru că Azerbaidjan nu poate lupta acolo prin propriițe forțe, a declarat agenției RIA Novosti prim-ministrul Armeniei Nikola Pașinean.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov, despre influența SUA asupra situației din Moldova

“Despre aceasta vorbește o lume întreagă. E o nuanță foarte importantă și e importantă pentru că va ajuta să înțelegem cine și din ce considerente a declanșat aceste acțiuni militare. Desigur, există dovezi concrete că teroriștii din Siria participă în luptele împotriva Karabagului. Aceste probe video au fost publicate deja în rețelele de socializare și presă... E un fapt dovedit în întreaga lume”, a declarat Pașinean în cadrul unui interviu paralel oferit joi de către liderii Azerbaidjanului și Armeniei directorului general al AIP “Rossiya Segodnya”, Dmitri Kisiliov.

“E important să înțelegem -  de ce? Pentru că era evident că armata Azerbaidjanului nu este capabilă de una singură să lupte împotriva armatei Karabahului. Iată de ce Turcia a decis să atragă teroriști”, a adăugat Pașinean.

Pe de altă parte, președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a negat aceste afirmații, susținând că niciun fel de mercenari din Siria sau Libia nu luptă de partea Azerbaidjanului în Karabah și nu există niciun fel de probe care ar susține această acuzație.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov, despre soluționarea conflictului din Karabah: Nu împărtășim poziția Turciei

“Nimeni nu ne-a oferit niciun fel de dovezi cu privire la prezența formațiuni armate străine pe teritoriul Azerbaidjanului, care ar participa la actualele confruntări armate. Poziția noastră oficială este aceasta – nu avem niciun fel de mercenari străini”, a declarat Aliev.

Aliev a mai spus că după venirea la putere a actualei puteri de la Erevan, Armenia a aruncat la lada de gunoi toate înțelegerile convenite anterior, inclusiv în cadrul înțelegerilor de la Moscova din 10 octombrie, care a formulat noțiunea de principiile de bază a reglementării conflictului din Nagorno-Karabah. El a mai acuzat Erevanul de tentativa de a schimba formatul negocierilor, antrenând în cadrul acestora autoritățile din Nagorno-Karabah, pe care Azerbaidjanul nu le recunosc.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0