Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Unde a mers premierul Ion Chicu de Hramul Capitalei

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Prim-ministrul Ion Chicu, la ceremonia de inaugurare a Expozițiilor internaționale specializate MOLDAGROTECH şi FARMER – 2020
Prim-ministrul Ion Chicu, la ceremonia de inaugurare a Expozițiilor internaționale specializate MOLDAGROTECH şi FARMER – 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a participat la ceremonia de inaugurare a Expozițiilor internaționale specializate MOLDAGROTECH şi FARMER – 2020. În acest an, evenimentul se desfășoară̆ la „Institutul de Fitotehnie” din Porumbeni, într-un format nou.

CHIȘINĂU, 14 oct - Sputnik. Premierul a spus că expoziția este o platformă eficientă de dialog între fermieri, companii agricole, producători și furnizori de echipamente și materiale pentru agricultură, autorități publice centrale și locale, dar și mediul științific.

Tractoare parcate  - Sputnik Moldova
Societate
Încă 250 de agricultori așteaptă despăgubiri de la stat
„Asistăm la lansarea ediției de toamnă a celei mai mari expoziții agricole din țară. Misiunea acesteia este de a oferi industriei agricole locale utilaje și tehnologii moderne, ce ar contribui la sporirea eficientei și creșterea profiturilor în agricultură", a declarat Ion Chicu, fiind citat de Direcția Comunicare și Protocol a Guvernului Republicii Moldova.

Șeful Guvernului a subliniat faptul că statul, prin mecanismul de subvenționare, susține dezvoltarea sectorului agroindustrial. Cele mai multe surse financiare sunt orientate spre modernizarea tehnicii agricole și a echipamentelor de irigare, dezvoltarea sectorului horticol și infrastructura de procesare a producției agricole. În total, suma subvențiilor solicitate de producătorii agricoli pe parcursul ultimilor cinci ani se ridică la 1,8 miliarde de lei.

Pentru că anul acesta o mare parte din culturi au fost afectate de condițiile climaterice nefavorabile, la ultima ședință de Guvern s-a discutat majorarea sumei de 300 de milioane lei alocate suplimentar la Fondul de subvenționare în agricultură pentru a compensa pierderile suportate de producători la culturile cerealiere din prima grupă.

„Ne dorim să modernizam agricultura, să devină atractivă pentru toți actorii implicați in procesul agroindustrial, inclusiv tineri fermieri și femei. În acest sens, Guvernul va continua să elaboreze politici eficiente în domeniu”, a declarat prim-ministrul.

Expozițiile Internaționale specializate MOLDAGROTECH și Farmer se desfășoară̆ în acest an, în perioada 14-17 octombrie 2020. La eveniment participă circa 50 de companii din Republica Moldova, România și Ucraina.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0