Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov, despre Karabah: Militarii trebuie să discute

Abonare
Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat în cadrul interviului pentru Radio Sputnik că părțile din cadrul conflictului Nagorno-Karabah trebuie să se întâlnească imediat pe linia militarilor.

CHIȘINĂU, 14 oct - Sputnik. Ministerul rus al Afacerilor Externe a spus că Baku și Erevan trebuie să organizeze întâlniri pe linia ministerelor apărării pentru a elabora mecanismul de a ajunge la o împăcare în Karabah.

СПУТНИК_LIVE: Сергей Лавров дает интервью российским журналистам - Sputnik Moldova
Video
Video - Serghei Lavrov răspunde la întrebările Sputnik
Lavrov a declarat că reglementarea politică a conflictului din Nagorno-Karabah trebuie să aibă loc concomitent cu înțelegerile locale ale militarilor.

El consideră că în Nagorno-Karabah trebuie să se află observatori ruși, dar ultimul cuvânt în identificarea unui compromis este de parte părților aflate în conflict.

"Dacă în Karabah nu se va ajunge la o înțelegere politică de lungă durată, atunci deciziile militare din zona de conflict vor fi lipsite de consistență", a declarat Lavrov. Șeful diplomației ruse a dat niște exemple, făcând trimitere și la conflictul transnistrean.

"În orice conflict, atunci când politicienii și diplomații anunță că au ajuns la înțelegerea privind încetarea focului, imediat militarii, ca să se încununeze cu succes, convin la nivel local ce măsuri trebuie să se ia, cine în mod obiectiv va urmări ca regimul de încetare a focului să fie respectat de către ambele părți. Dar nu există miracole, așa cum a fost și în Transnistria, și în Donbas, deși acolo (Donbas - n.n.) încetarea focului a fost anunțată nu o singură dată, și are efect doar ultima înțelegere de încetarea a focului și numai pentru că grupul de contact a elaborat măsuri suplimentare de a verifica acest regim de încetare a focului", a spus Lavrov.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0