Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

VIDEO - Cum se desfășoară Hramul Orașului Chișinău

Abonare
Astăzi este Hramul orașului Chișinău și cu această ocazie se desfășoară un șir de manifestații dedicate acestui eveniment.

Programul activităților a început la ora 08:00, cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și va continua până seara târziu.

Tot la ora 08:00 a început Sfânta Liturghie la Catedrala Metropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău, iar de la 10:00 la 11:00 va avea loc inaugurarea oficială a sărbătorii creștine „Acoperământul Maicii Domnului”, cu genericul „Rugă pentru sănătate”.

Programul artistic va începe la ora 12:00 cu un recital de muzică și tradiție populară al Formației etno-folclorice „Plăieșii”. La fel, va fi organizat programul de muzică veche orășenească și lăutărească susținut de tarafuri tradiționale. Ca și în alți ani, va fi organizat târgul meșterilor artizani cu genericul „Tezaur Folcloric”, cioplit în lemn, floristică, ceramică, împletit din fibre vegetale, țesut artistic, port popular.

Formații de muzică vor întregi atmosfera de sărbătoare cu programe muzicale. Mâine vor evolua formația „Trigon”, „Concertino”, „Brio Sonores”, „Big Band”, „Valy Boghean&Band”, etc.

Sputnik Moldova vă oferă a transmisiune Live a celor mai importante evenimente din cadrul sărbătorii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0