Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cursul valutar pentru 14 octombrie - Cotațiile BNM

© Sputnik / Mihai CarausValută
Valută - Sputnik Moldova
Abonare
Euro și dolarul american își păstrează cotațiile de marți, la fel ca celelalte valute. Potrivit BNM, cursul valutar se va schimba abia joi.

CHIȘINĂU, 14 oct - Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru miercuri, 14 octombrie, un dolar american echivalează cu 16,98 lei, un euro – cu 20,04 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60 de bani, un leu românesc – cu 4,11 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22 de bani. Sunt cotațiile care au fost în vigoare și pe parcursul zilei de marți.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb (curs valutar) BNM pentru 14 octombrie 2020
 Cursul valutar pentru 14 octombrie - Cotațiile BNM - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 14 octombrie 2020

În doar două săptămâni, la casele de schimb valutar, leul a pierdut față de euro tocmai 26 de bani și 18 bani față de dolari.

casa de schimb valutar 13.10.20 - Sputnik Moldova
Leul, atât de slab în fața euro: A trecut pragul de 20
Astfel, euro a trecut pragul de 20 de lei, iar dolarul de 17 lei. Economistul Veaceslav Ioniță a precizat recent că leul se depreciază față de euro din cauza deprecierii dolarului față de euro pe piețele internaționale.

Totodată, el afirmă că Banca Națională a Moldovei nu intervine pentru a stopa deprecierea monedei naționale față de valutele de referință pentru că întărirea leului ar afecta exporturile.   

Rezervele valutare ale BNM au atins un nou record la sfârșitul lunii septembrie 2020: 3 miliarde 453 de milioane și 390 de mii de dolari americani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0