Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Hramul Chișinăului: Programul evenimentelor - INTEGRAL

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Și în acest an, de Hramul Orașului Chișinău vor fi organizate evenimente, informează Primăria municipiului Chișinău.

CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. De Hramul orașului Chișinău vor fi organizate evenimente și în acest an. La dispoziția primarului Ion Ceban, programul activităților începe la ora 08:00 cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și va continua până seara târziu.

După sfânta Liturghie de la Catedrala Metropolitană „Nașterea Domnului”, de la 10:00 la 11:00 va avea loc inaugurarea oficială a sărbătorii creștine „Acoperământul Maicii Domnului”, cu genericul „Rugă pentru sănătate”.

Programul artistic va începe la ora 12:00 cu un recital de muzică și tradiție populară al Formației etno-folclorice „Plăieșii”. La fel, va fi organizat programul de muzică veche orășenească și lăutărească susținut de tarafuri tradiționale. Ca și în alți ani, va fi organizat târgul meșterilor artizani cu genericul „Tezaur Folcloric”, cioplit în lemn, floristică, ceramică, împletit din fibre vegetale, țesut artistic, port popular.

Formații de muzică vor întregi atmosfera de sărbătoare cu programe muzicale. Mâine vor evolua formația „Trigon”, „Concertino”, „Brio Sonores”, „Big Band”, „Valy Boghean&Band”, etc.

Evenimente culturale vor avea loc în fiecare sector al Capitalei. Chișinăuienii care vor să participe la evenimentele organizate de sărbătoarea „Hramul Chișinăului” sunt îndemnați să respecte cu strictețe toate recomandările Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, dar și recomandările instituțiilor abilitate. Cei care nu vor ieși în oraș, vor avea să urmărească online la postul național de televiziune sau pe portalul privesc.eu. În acest an, nu va fi organizat tradiționalul concert din Piața Marii Adunări Naționale și nici de focuri de artificii nu vom avea parte.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0