Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rector: De ce unii studenți nu pot învăța de la distanță

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Accesați arhiva multimediaРектор Московского государственного университета (МГУ) имени М. В. Ломоносова Виктор Садовничий.
Ректор Московского государственного университета (МГУ) имени М. В. Ломоносова Виктор Садовничий. - Sputnik Moldova
Abonare
Rectorul Universității de Stat „Lomonosov” din Moscova, Viktor Sadovnicii, a explicat de ce unii studenți nu pot să învețe de la distanță.

CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Trecerea la învățământul online nu este binevenită în cazul tuturor studenților. De exemplu, cei care învață la facultățile de fizică și matematică nu vor deveni specialiști buni în aceste condiții, ei au nevoie de practică. Constatarea a fost făcută de către rectorul Universității de Stat „Lomonosov” din Moscova, Viktor Sadovnicii, în studioul Radio Sputnik. 

„Nu putem nega complet forma învățării la distanță, deoarece mulți studenți au învățat deja în baza unui astfel de sistem. Da, desigur, ei lucrează permanent cu computerele, urmăresc materiale științifice, studiază, se pregătesc pentru prelegeri. Aceste metode de învățare la distanță sunt, de asemenea, utile. Dar le-aș numi auxiliare ", a spus rectorul.

Potrivit lui Sadovnicii, din punctul de vedere al științei, cercetătorul trebuie să comunice cu colegii, să facă schimb de opinii și experiență, lecții practice în diferite domenii, dar acum principalul lucru este să treacă perioada de criză din această toamnă, când epidemiologii declară o nouă creștere a incidenței coronavirusului în Rusia și în mai multe țări europene.

„Este important să nu cedați psihologic, să nu considerați că fiecare trăiește acum de sine stătător, acest lucru este distructiv pentru o persoană. Cred că trebuie să rămânem la fel de veseli, sociabili, să menținem comunicarea cu prietenii și colegii atât de la distanță, cât și pe viu, respectând toate normele", a conchis interlocutorul.

Будь в курсе всех новостей в Молдове и мире! Подпишись на наш канал в Telegram>>>

Смотрите Video и слушайте Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0