Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Blocul prăbușit la Otaci anul trecut va fi demolat

© Photo : Facebook / Dodon IgorВ Атаках рухнула часть девятиэтажного дома
В Атаках рухнула часть девятиэтажного дома - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri va aloca peste 2 milioane de lei pentru demolarea blocului cu 9 etaje de la Otaci, care s-a prăbușit parțial în vara anului trecut.

CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Peste 2 milioane de lei va costa demolarea blocului prăbușit parțial în luna iunie a anului trecut. Anunțul a fost făcut de Guvern, după ce azi dimineață premierul Ion Chicu a prezidat ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. 

„Membrii Comisiei au decis alocarea a 2,2 milioane lei din Fondul de Intervenție al Guvernului pentru demolarea blocului avariat din orașul Otaci, strada Prieteniei 153”, informează serviciul de presă al Executivului.

Amintim că pe 19 iunie 2019 o parte a unui bloc de locuințe s-a prăbușit la Otaci. În urma surpării blocului nu au fost înregistrate victime.

Город Стамбул, Турция - Sputnik Moldova
Un bloc cu patru niveluri s-a prăbușit. Alte stau să cadă - Video
În schimb, 45 de oameni au rămas fără acoperiș deasupra capului.

Procuratura raionului Otaci a inițiat o cauză penală pe faptul executării necalitative a construcţiilor, în urma prăbușurii clădirii.

O lună mai târziu Guvernul a decis să aloce peste opt milioane opt sute de mii de lei (8 823 179,3 lei) pentru despăgubirea persoanelor rămase fără locuinţe. Banii urmau să acopere valoarea locuințelor distruse, prejudiciul material cauzat de pierderea bunurilor materiale, dar și cheltuielile de primă necesitate ale sinistraților.

Au avut de suferit însă și locatarii blocului alăturat celui care s-a prăbușit. S-a constatat că în urma incidentului clădirea și-a pierdut rezistența și prezenta pericol pentru viață. 

Astfel, din fondul de rezervă al Guvernului au fost alocate în luna august a anului trecut 6 889 167 de lei, pentru ca locatarii să-și poată cumpăra alte locuințe. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0