Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: Copiii de la doi la patru ani vor merge la grădiniță

CC0 / Pixabay / sphaeroid / Детский сад
Детский сад - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a publicat o nouă hotărâre în contextul stării epidemice.

CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Grupele pentru copiii de 2-4 ani din cadrul grădinițelor din Chișinău se vor redeschide curând. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia de Sănătate Publică a municipiului Chișinău. Astfel, copiii care au frecventat instituția de învățământ preșcolar până la suspendarea activității din cauza pandemiei vor merge la grădiniță.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Societate
Cod roșu la Cimișlia: Se închid școlile, grădinițele și piețele

Asta chiar dacă în Chișinău în continuare se menține gradul de alertă „Cod Roșu” în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2.

Ce ține de procesul educațional în școli, Comisia a decis că acesta va continua conform programului prestabilit, cu monitorizarea situației epidemice și respectarea strictă a măsurilor de protecție în instituțiile de învățământ.

În continuare este obligatorie purtarea măștilor de protecție în interiorul și pe teritoriul instituțiilor de învățământ secundar general, inclusiv extrașcolar, pentru elevii claselor a V-XII-a, inclusiv la lecții. Purtarea măștii este obligatorie și pentru studenții din instituțiile de învățământ profesional tehnic, profesional tehnic secundar, profesional tehnic post-secundar și superior, la fel, și în timpul lecțiilor.

Purtarea măștilor de protecție, în interiorul și pe teritoriul instituțiilor de învățământ, de toate nivelurile, este obligatorie și pentru angajații instituțiilor de învățământ și pentru persoanele străine care au dreptul de acces în aceste instituții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0