CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Anual, aproximativ 700 de mii de oameni din întreaga lume ajung victime ale unei bacterii deosebit de rezistente, informează publicația Science Alert, citată de RUA Novosti.
Organizația Mondială a Sănătății admite că numărul celor infectați cu microorganisme patogene ar putea ajunge la zece milioane deja peste 30 de ani – către 2050.
Savanții spun că este foarte dificilă deja, iar uneori chiar imposibilă tratarea multor boli bacteriene. Printre acestea sunt tulpinile de gonoree, tuberculoză și salmonela. Motivul este simplu – utilizarea extrem de frecventă și necontrolată a antibioticelor, inclusiv în sfera creșterii animalelor.
Pe acest fundal, dar luând în calcul și pandemia de coronavirus, ”omenirea ar putea să se confrunte foarte curând cu agresivitatea unui nou organism patogen”, menționează Steffanie Strathdee, profesor în medicină de la Universitatea californiană din San Diego.
”Spre deosebire de COVID-19, care a apărut brusc, criza superbacteriei abia ia amploare. Aceasta este deja pandemie. Aceasta este deja o criză globală, iar din cauza COVID situația se înrăutățește”, menționează ea.
În prezent, în întreaga lume se înregistrează o creștere alarmantă a numărului de infectări cu COVID-19. Numărul persoanelor decedate în întreaga lume din cauza complicațiilor cauzate de noul coronavirus a depășit in milion de cazuri.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova