Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De groază: Un killer a tras dintr-o mitralieră în Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausAcces interzis Politia
Acces interzis  Politia - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat originar din Orhei a fost condamnat la 18 ani de pușcărie după ce a încercat să omoare, în calitate de killer, două persoane, în Chișinău și în Cantemir. Victimele au supraviețuit, în pofida rănilor.  

CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Un bărbat a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru două tentative de omor, pe care le-a săvârșit în municipiul Chișinău și în raionul Cantemir, după ce a fost angajat în calitate de asasin plătit. În pofida rănilor și vătămărilor grave cu care s-au ales, ambele victime au supraviețuit.

Pistol - Sputnik Moldova
Societate
O moldoveancă a comandat omorul unui bărbat: Cine-i killer-ul

În afară de condamnarea la 18 ani de închisoare, instanța de judecată a dispus și încasarea a peste 50 de mii de lei de la condamnat, în calitate de „prejudicii morale și cheltuieli judiciare”.

Sentința, pronunțată de Judecătoria Cahul, a fost anunțată astăzi de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Bărbatul a fost pedepsit și pentru deținere ilegală de armă. Condamnatul este în drept să conteste sentința în cel mult 15 zile de la pronunțarea ei.

Bărbatul condamnat pentru cele două episoade în care a acționat în calitate de asasin plătit are 40 de ani și este originar din Orhei, potrivit procurorilor PCCOCS. El a comis infracțiunile în anul 2018 și a utilizat două arme de model diferit.

Pentru comiterea infracțiunii în municipiul Chișinău, el a folosit o mitralieră-pistol de model „AK-74” (armă de asalt „Kalașnikov” sau „Automat Kalașnikov”, modelul anului 1974).

© Sputnik„AK-74”, armă de asalt „Kalașnikov”
De groază: Un killer a tras dintr-o mitralieră în Chișinău - Sputnik Moldova
„AK-74”, armă de asalt „Kalașnikov”

Bărbatul a efectuat aproximativ 20 de împușcături în direcția automobilului în care se afla persoana pe care se angajase s-o asasineze.

Dumitru Grosei - Sputnik Moldova
Un killer moldovean, deținut într-o pușcărie din Rusia, va fi eroul unui film

În celălalt episod în care a acționat ca un killer, bărbatul urma să omoare o persoană din raionul Cantemir. În acest caz, el a folosit o altă armă – un pistol de calibrul 5,6 milimetri, care a fost depistat și ridicat de la domiciliul acestuia, în cadrul urmăririi penale.

În cazul tentativei de omor din Cantemir a fost identificată persoana care a comandat crima. În privința acesteia, instanța de fond a emis sentință de condamnare cu aplicarea pedepsei de 15 ani de închisoare, potrivit PCCOCS.

„Din fericire, în pofida numeroaselor răniri care au dus la vătămări grave, din motive independente de voința făptuitorului, ambele victime au supraviețuit”, a precizat PCCOCS.

Organele de drept continuă investigațiile asupra acestor cazuri, în scopul stabilirii tuturor persoanelor implicate în punerea la cale a respectivelor crime.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0