Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lista țărilor pentru care se impune autoizolarea din 12 octombrie

CC0 / Pixabay / YvonneH / Шлагбаун, архивное фото
Шлагбаун, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a actualizat lista țărilor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea în Moldova.

CHIȘINĂU, 9 oct – Sputnik. Din 12 octombrie, cetățenii care vor intra pe teritoriul Republicii Moldova din 60 de țări cu o situație epidemică nefavorabilă, vor trebui să respecte regimul de autoizolare de 14 zile.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a publicat astăzi Lista actualizată. Aceasta este elaborată în conformitate cu Hotărârea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică și este actualizată la fiecare 14 zile.

În Lista actualizată se regăsesc țările vecine România și Ucraina, dar și țări în care moldovenii călătoresc frecvent – Rusia, Italia, Marea Britanie

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaСписок стран "красной зоны", при въезде из которых в Молдову необходима 14-дневная самоизоляция
Lista țărilor pentru care se impune autoizolarea din 12 octombrie   - Sputnik Moldova
Список стран "красной зоны", при въезде из которых в Молдову необходима 14-дневная самоизоляция

Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 50 de cazuri la 100.000 populație.

Poliţia de Frontieră Română - Sputnik Moldova
De ce unii moldoveni nu vor putea intra în România din 7 octombrie

Ministerul atenționează că persoanele care intră pe teritoriul Republicii Moldova din respectivele state sunt obligate să completeze Fișa epidemiologică.

Amintim că cetăţenii străini şi apatrizi care vin în Republica Moldova din ţările clasificate ca „zonă verde”, adică din cele cu risc redus de răspândire a COVID-19, nu completează fişa epidemică şi nu au obligaţia să respecte regimul de autoizolare de 14 zile.

Totodată, dacă punctul de pornire al unui cetățean este situat într-o ţară clasificată ca „zonă verde”, iar în timpul călătoriei acesta a tranzitat o ţară clasificată ca „zonă roşie”, inclusiv prin tranzit aeroportuar, atunci persoana este considerată ca venită din „zona roşie” și completează fişa epidemică, apoi este obligată să respecte regimul de autoizolare de 14 zile.

Fii la curent cu toateștiriledin Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru dinTelegram >>>
PriveșteVideoși ascultăRadioSputnik Moldova

Fluxul de știri
0