Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a cerut încetarea ostilităților în Nagorno-Karabah

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a lansat un apel în cazul conflictului armat din Nagorno-Karabah, chemând părțile să înceteze ostilitățile din raționamente umanitare.

CHIȘINĂU, 9 oct - Sputnik. Serviciul de presă al Kremlinului anunță că Putin a avut o serie de discuții telefonice cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, și cu premierul armean, Nikol Pașinean.

Боевики - Sputnik Moldova
Nagorno-Karabah ar putea deveni „Mecca” teroriștilor internaționali
Putin a arătat că este necesar să se înceteze confruntările în regiune, ca părțile să facă schimb de prizonieri și să returneze trupurile celor morți.

"Pentru a purta negocieri pe aceste subiecte cu participarea ministrului afacerilor Externe a Federației Ruse, în data de 9 octombrie, la Moscova, sunt invitați miniștri de externe ai Azerbaidjanului și Armeniei", au declarat responsabilii de la Kremlin, fiind citați de RIA Novosti.

Confruntările din Nagorno-Karabah s-au acutizat în dimineața zilei de 27 septembrie. În Armenia a fost decretată stare de război și mobilizare generală. Bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani li s-a interzis să părăsească țara. În Azerbaidjan a fost decretată stare de asediu și s-a recurs la mobilizare parțială.

Situația este complicată de faptul că Azerbaidjanul este susținut de Turcia, care este membră a NATO. La rândul ei, Armenia este membră a blocului militar în cadrul CSI, bloc din care Republica Moldova nu face parte.

Șefii de stat din Rusia, SUA și Franța, care sunt copreședinți în cadrul grupului de la Minsk pentru Karabah, au chemat părțile beligerante să înceteze confruntările și să înceapă negocierile. Cei trei lideri au condamnat escaladarea conflictului și au exprimat condoleanțe rudelor celor decedați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0