Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cod roșu în două raioane din Găgăuzia: Tot mai multe îmbolnăviri

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaУчастники выставки всероссийского форума "Здоровье нации — основа процветания России" во время демонстрации защитных костюмов в Москве
Участники выставки всероссийского форума Здоровье нации — основа процветания России  во время демонстрации защитных костюмов в Москве  - Sputnik Moldova
Abonare
În două raioane ale autonomiei a fost instituit cel mai înalt nivel de alertă epidemică, iar în altul a fost anunțat ”cod portocaliu”. Când va ieși Găgăuzia din ”zona roșie”?

Chișinău, 9 oct – Sputnik, Maxim Topal. În perioada 1-14 octombrie, în raioanele Comrat și Vulcănești este în vigoare ”codul roșu” de pericol de infectare cu COVID-19. Pentru evaluarea situației epidemice în regiune, specialiștii iau în considerare mai multe criterii. Este vorba și de numărul de îmbolnăviri în ultimele 14 zile raportat la 100 de mii de locuitori, și de numărul testelor efectuate la COVID-19, și de numărul de paturi disponibil în spitale.

Ambulanta - Sputnik Moldova
Societate
Cod roșu de urgență în sănătate publică: Lista raioanelor și orașelor

În pofida faptului că specialiștii evaluează în prezent situație în autonomie drept ”relativ stabilă”, numărul de îmbolnăviri crește în fiecare zi.

În cazul în care măsurile restrictive nu vor fi respectate, ieșirea Găgăuziei din ”zona roșie” va fi imposibilă, afirmă Tatiana Avramova, șefa Secției epidemiologice a Centrului de Sănătate Publică din Comrat.

”Numărul de bolnavi crește în fiecare zi, situația se înrăutățește peste tot. Dacă vom respecta cu strictețe toate măsurile de precauție, sunt șanse să ieșim din zona roșie, deși acestea sunt mici. Dacă însă vom ignora regulile elementare, atunci nu există șanse. Situația se agravează cu fiecare zi”, a menționat Tatiana Avramova.

Al treilea raion al Găgăuziei, Ceadâr-Lunga, se află în momentul de față în ”zona portocalie”. Însă numărul crescând de îmbolnăviri ar putea duce la aceea că și el va ajunge în ”zona roșie”.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Societate
Cod roșu la Cimișlia: Se închid școlile, grădinițele și piețele

Potrivit Direcției Principale de Sănătate din UTA Găgăuzia, ieri în autonomie au fost confirmate 30 de cazuri noi de coronavirus de tip nou. Astfel, în prezent în raionul Comrat au fost confirmate 1127 de cazuri de infectare, în Ceadâr-Lunga – 835, iar în Vulcănești – 362.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, actualmente 26 din 38 de unități administrativ-teritoriale ale Moldovei se află sub ”cod roși” de pericol de infectare cu coronavirus, în 11 este instituit ”cod portocaliu” și doar în unul este ”cod galben”.

Acum o zi, în țară a fost înregistrat un antirecord absolut – 1121 de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Potrivit datelor care au fost făcute publice vineri, numărul total de cazuri de infectare a ajuns la 60 833, a persoanelor vindecate – la 43 489. Au murit din cauza complicațiilor provocate de virus 1 442 de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0