Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu doar în spitale! Unde vor fi tratați bolnavii de COVID-19

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a explicat ce se va întâmpla în cazul în care nu vor mai fi locuri în spitale pentru pacienții cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri, ministrul Sănătății a declara că în această săptămână a scăzut numărul pacienților cu COVID-19 internați în spitale. 

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Moldova
Societate
OMS, recunoscătoare Rusiei pentru crearea vaccinului ”Sputnik V”

„În cadrul instituțiilor medicale spitalicești sunt 2559 de pacienți, comparativ cu circa 2800 care erau săptămâna trecută”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Șefa de la Sănătate a precizat că au fost identificate locuri suplimentare pentru pacienții cu COVID-19.

„Vorbim de consolidarea numărului de 336 de paturi, inclusiv consolidarea terapiilor intensive cu 26 de locuri. Noi am direcționat și dispozitivele medicale pe care le-am procurat din proiectul Băncii Mondiale. Aici vorbim de ventilatoare, de monitoare pentru a realiza monitorizarea stării de sănătate”, a spus Dumbrăveanu.

În cazul în care și aceste rezerve vor fi epuizate, nu este exclus că vor fi amenajate locuri pentru pacienți în la Centrul de Triaj din Chișinău.

„În cazul în care va crește numărul de cazuri, ne vom strădui să mergem pe reprofilarea locurilor din cadrul altor instituții medicale, care la momentul actual nu sunt cu profil COVID. Pe lângă aceasta ne propunem să avem și niște platforme alternative, precum este Centrul de triaj, dar asta va fi în ultimă instanță, în momentul în care nu vor exista locuri în instituțiile medicale spitalicești”, a precizat ministrul. 

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 57.732 de cazuri în Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0