Doliu mondial pentru legenda Van Halen și ”The Blacklist”

© AP Photo / Rick ScuteriEddie Van Halen
Eddie Van Halen - Sputnik Moldova
Abonare
Dublă tragedie  - un mare chitarist, legenda rock-ului Eddie Van Halen și genialul actor din ”The Blacklist”, Clark Middleton, au decedat.

BUCUREȘTI, 7 oct – Sputnik. O zi neagră pentru lumea artei – a murit legendarul chitarist Eddie Van Halen și genialul actor din ”The Blacklist”, Clark Middleton

Eddie Van Halen, cofondator al celebrei formații ”Van Halen”, a murit ieri, la vârsta de 65 de ani de un ciudat cancer oral.

”Tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen, a pierdut lunga şi dificila sa luptă împotriva cancerului în această dimineaţă”, a scris simplu Wolf Van Halen, fiul chitaristului, pe Twitter.

Eddie Van Halen a intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 2007, fiind considerat unul dintre cei mai buni chitariști ai lumii.

Lupta sa cu cancerul a început în urmă cu 20 de ani, când a fost diagnosticat, ulterior tumoarea extinzându-se din gură către gât.

Artistul bănuia că acest cancer oral i-ar fi apărut din cauza penelor de chitară din alamă şi cupru, ”pe care le ţineam mereu în gură, exact acolo unde am dezvoltat cancer la limbă”.

”În plus, practic trăiesc într-un studio de înregistrări care este plin cu energie electromagnetică”, spunea Van Halen, care recunoștea și că fuma şi lua droguri – ”dar plămânii mei sunt curaţi”.

Celălalt deces care a îndoliat ziua de ieri este al actorului american Clark Middleton, celebrul ”Glen”, din ”The Blacklist”, piticul care afla absolut orice informație.

Clark Middleton  a jucat și în alte filme mult urmărite în România - ”Twin Peaks”, ”Law & Order”, ”Fringe”, ”Gotham”, ”Kill Bill”, ”Sin City” etc.

Artistul a murit la numai 63 de ani, din cauza virusului West Nile.

”Cu tristeţe anunţăm sfârşitul unei vieţi speciale, demnă de a fi celebrată: Clark Tinsley Middleton, 63 de ani, actor, scenarist, regizor, profesor, erou, soţ, model şi prieten”, a transmis soția marelui actor, pentru publicația Variety. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0