Cele mai ”tari” pașapoarte din lume: Pe ce loc se află Moldova

© Sputnik / Mihai CarausМолдавский биометрический паспорт
Молдавский биометрический паспорт - Sputnik Moldova
Abonare
Clasamentul ia în calcul numărul de țări în care deținătorul pașaportului străin poate călători fără viză, dar și țările pe care le poate vizita, obținând viza la sosire.

CHIȘINĂU, 7 oct – Sputnik. Primele locuri sunt ocupate de pașapoartele cetățenilor din Noua Zeelandă, Germania și Austria. Clasamentul ia în calcul numărul de țări în care deținătorul pașaportului străin poate călători fără viză, dar și țările pe care le poate vizita, obținând viza la sosire, informează RIA Novosti.

Primii în lista Passport Index  sunt cetățenii Noii Zeelande, care pot intra fără viză pe teritoriul a 86 de țări, iar în 43 de state – să-și perfecteze viza la sosire.

Pașaportul cetățenilor Germaniei ocupă poziția a doua în clasament. Potrivit calculelor Passport Index, documentul le permite să călătorească liber în 93 de țări și să obțină viza la sosire în alte 35.

Pe locurile trei și patru la ”libertatea de circulație” a cetățenilor se situează Austria și Luxemburg, urmate de Elveția, Irlanda, Japonia, Coreea de Sud șu Australia.

Pașaportul moldovenesc s-a poziționat pe locul 51, între actele de identitate ale Bosniei și Herțegovina și Malaysiei. Potrivit Passport Index, cetățenii Republicii Moldova pot intra fără viză în 57 de țări, la sosire o pot primi în 37 de state, iar pentru 104 țări viza este obligatorie.

Pașaportul SUA este pe locul 53, iar pe locul 57 se poziționează Rusia.

Pe ultimul loc în clasament se află pașapoartele cetățenilor Afganistanului și Irakului, călătoria fără viză fiindu-le permisă în doar 5 și, respectiv, 4 țări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0