Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât de mult a crescut averea miliardarilor pe timp de pandemie

Abonare
Averea miliardarilor a ajuns la 10,2 trilioane de dolari în plină pandemie, iar în acest moment pe lume există 2.189 de miliardari.

BUCUREȘTI, 7 oct - Sputnik, Marius Holdean. Averea miliardarilor lumii a crescut până la 10,2 trilioane de dolari, la sfârșitul lunii iulie, în creștere față de vârful anterior de 8,9 trilioane de dolari cât ajunsese în 2017. Cifrele apar într-un raport al băncii elvețiene UBS și PwC, iar numărul total al miliardarilor a ajuns la 2.189.

Lingouri bancare din aur - Sputnik Moldova
Miliardarii din SUA schimbă în grabă dolarii în aur

Cei mai avantajați sunt însă miliardarii din domeniul inovației tehnologice, din zona medicală și industrie, în timp ce antreprenorii din domenii precum divertismentul au fost dezavantajați.

Această polarizare între „miliardari inovatori” și restul vine la sfârșitul unui deceniu în care numărul lor s-a dublat.

În perioada 2018, 2019 și primele șapte luni ale anului 2020, averea totală a antreprenorilor din domeniul tehnologic a crescut cu 43%, în timp ce miliardarii din domeniul sănătății s-au bucurat de o creștere de 50%. Cei din serviciile financiare, divertisment și imobiliare au înregistrat creșteri de 10% sau mai puțin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0