Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

VIDEO: Operațiune a Centrului Antiterorist al SIS - ce au găsit

© Photo : SISExerciţiu antiterorist organizat de SIS
Exerciţiu antiterorist organizat de SIS - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii de la Centrul Antiterorist al SIS au descoperit substanțe explozibile păstrate în condiții necorespunzătoare. O parte din acestea se afla în apropiere de o zonă rezidențială și astfel s-ar fi putut produce o tragedie de proporții.

CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. Descoperirea a fost făcută în timpul unor controale inopinate efectuate de Centrul Antiterorist al SIS împreună cu Agenția pentru Supraveghere Tehnică.

Au fost verificați mai mulți agenți economici care au permisiunea de a importa și depozita materiale explozibile pentru uz civil. În timpul operațiunii au fost descoperite numeroase abateri, care ar fi putut duce la adevărate tragedii. 

Unul dintre depozitele în care se păstra explozibilul se afla într-o zonă rezidențială, la o distanță mai mică de 100 de metri de casele de locuit. În cazul în care se producea o explozie

„Raza de acoperire prin unda de șoc a unei eventuale explozii în acest caz ar putea fi de circa 1600 metri”, precizează Serviciul de Informații și Securitate. 

Agentul economic căruia îi aparținea depozitul a obținut licența ilegal. Mai mult, pereții încăperii în care se păstra explozibilul erau făcuți din materiale explozibile.

Exerciţiu antiterorist organizat de SIS - Sputnik Moldova
Societate
Foto: Pericol de explozie la Vadul lui Vodă - Ce a depistat SIS
Nu exista nici semnalizare a pericolului pentru populație, iar butonul de alarmă nu funcționa. În plus, nu exista un plan de localizare a incendiului, iar accesul în depozit nu era îngrădit pentru persoane terțe. 

În urma controlului, licența agentului economic a fost anulată. 

Ofițerii SIS au descoperit încă un depozit ilegal în care se păstra explozibil la o carieră de calcar pentru construcții, chiar în apropierea unei conducte de gaz. Și aici au fost depistate numeroase abateri. 
Agentului economic i s-a dat un răgaz de 30 de zile pentru a înlătura toate neconformitățile. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0