Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizie: Demontare parțială a clădirii Filarmonicii

© Photo : Miroslav RotariПожар в здании Филармонии
Пожар в здании Филармонии - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” va fi demolată parțial. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței grupului de gestionare a situației în urma lichidării incendiului.

CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că astăzi s-a desfășurat cea de-a patra ședință a grupului de gestionare a situației în urma lichidării incendiului care a mistuit clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

În cadrul acesteia a fost prezentat raportul tehnic de expertiză în baza concluziilor experților care au evaluat rezistența clădirii. Grupul de lucru a decis să demonteze doar parțial edificiul, deși anterior președintele Igor Dodon a spus că, cel mai probabil, clădirea va fi demolată în totalitate. 

Svetlana Bivol - Sputnik Moldova
Colectivul Filarmonicii susține primul concert după incendiu

Autoritățile municipale urmează să emită o autorizație pentru a putea demara lucrările de demolare.

La prima etapă, vor fi evacuate toate deșeurile rămase în urma incendiului. 

Amintim că în data de 24 septembrie 2020 Filarmonica Națională a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au luptat ore în șir pentru a stinge incendiul, însă focul a mistuit totul în calea sa. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat și s-a prăbușit. Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit. A doua zi, Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii. Până acum specialiștii au înaintat trei versiuni privind cauzele izbucnirii incendiului: defecțiunea echipamentului electric, producerea unui scurtcircuit și nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de secționare și tăiere a metalului.

În prezent, angajații Filarmonicii își continuă activitatea. Unii au fost repartizați la Palatul Național „Nicolae Sulac”, alții, dacă va fi necesar, vor activa în sediul Palatului Republicii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0