Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizia CSM: Magistrații moldoveni nu se tem de COVID-19

© Sputnik / Caraus MihaiSală de judecată
Sală de judecată - Sputnik Moldova
Abonare
Adunarea Judecătorilor programată pentru 23 octombrie ar putea fi anulată. ANSP a atenționat magistrații că o întrunire cu sute de judecători este „inoportună” în contextul pandemiei de COVID-19. Totuși, judecătorii consideră răspunsul agenției interpretabil.

CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. În data de 18 septembrie, magistrații Consiliul Superior al Magistraturii au luat decizia ca pe 23 octombrie să fie organizată Adunarea Generală a Judecătorilor. Acum câteva zile, magistrații au cerut și opinia Agenției Naționale pentru Sănătate Publică dacă pot fi organizate astfel de întruniri.

Высший совет магистратуры - Sputnik Moldova
Societate
Un judecător CSM a părăsit ședința în semn de protest: Iată motivul
ANSP le-a răspuns magistraților și a atenționat că o adunare cu sute de oameni este „inoportună”. Totuși, magistrații CMS susțin că răspunsul agenției este interpretabil și au cerut în ședința de astăzi să fie introdus subiectul pe agendă ca să fie luată o decizie. 

”Noi am considerat că este necesar să introducem acest subiect pe agendă pentru discuție având în vedere incertitudinea momentului, ori  Adunarea a fost convocată prin hotărârea plenului CSM. Scrisoarea de la ANSP a venit, dar folosește niște sintagme interpretabile și poate este cazul să discutăm, să vedem care este soluția și să adoptăm o hotărâre pe acest subiect. Urmează să amânăm, să anulăm sau se va desfășura evenimentul”, a precizat magistratul CSM Mariana Timotin.  

Președintele CSM a propus judecătorilor ca acest subiect să fie discutat mai aproape de eveniment.

”Să monitorizăm evoluția situației COVID-19 în țară și în lume și să luăm decizia în funcție de evoluția epidemică. Poate este mai rațional să lăsăm mai aproape de eveniment și la ședința următoare să discutăm”, a declarat președintele CMS, Luiza Gafton. 

Magistrații au venit cu propunerea ca CSM să expedieze o nouă adresase către ANSP. Într-un final, judecătorii au luat decizia să discute aceste subiect la sfârșitul ședinței de astăzi. Convocarea Adunării Generale a Judecătorilor pentru luna octombrie a fost stabilită de Consiliul Superior al Magistraturii încă în luna august. Atunci, CSM a precizat că data a fost stabilită de principiu și că ar putea fi modificată în funcție de situația epidemiologică și recomandările specialiștilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0