Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Locuitorii Capitalei pot cere să fie conectați la căldură

© Sputnik / Miroslav RotariCalorifer
Calorifer - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Locuitorii Capitalei își pot conecta locuințele la agentul termic. Termoelectrica a inițiat procedura de conectare a consumatorilor la sistemul centralizat de termoficare, la solicitarea gestionarilor de bloc și administratorilor instituțiilor publice.

CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. Din această săptămână, Termoelectrica a inițiat conectarea la încălzire a consumatorilor racordați la sistemul centralizat de termoficare. 

Работа ТЭЦ - Sputnik Moldova
Guvernul împrumută de la BIRD 92 de milioane de euro pentru modernizarea ”Termoelectrica”
”Până acum au fost semnate 1 037 de pașapoarte de pregătire a instalațiilor de încălzire, din numărul total de 4 055. Aceste obiecte vor beneficia de încălzire în decurs de 3 ore de la solicitare. Recomandăm pregătirea din timp a sistemului ingineresc din interiorul clădirii și prezentarea actelor confirmative la sediile teritoriale ale Termoelectrica, până pe 10 octombrie”, a anunțat Veaceslav Eni, directorul general al întreprinderii.

Zece familii din Capitală vor fi scutite de plata pentru căldură și apă caldă în luna decembrie. Termoelectrica organizează o tombolă în acest sens de hramul Chișinăului, pentru consumatorii care nu au datorii. Vor fi înscriși toți proprietarii de locuințe conectați la sistemul centralizat de termoficare, care nu înregistrează datorii la consumul de energie termică și au reușit să-și achite integral factura până în data de 30 septembrie.

Locatarii blocurilor locative care sunt conectați la încălzirea centralizată autonomă, datorită contractului tripartit semnat direct cu furnizorul și deținerii propriului contor de energie termică, pot porni oricând încălzirea, de sine stătător, și își pot regla consumul conform necesităților. 

Termoelectrica asigură cu energie termică peste 4400 de imobile din municipiul Chișinău. Este vorba de 146 de grădinițe, 162 de școli și licee, 89 de instituții de învățământ superior, 71 de instituții medicale, 800 de agenți economici 800, 315 case particulare, 2858 de blocuri de locuințe și aproximativ 210 mii de apartamente.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0