Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Câți elevi și profesori din Chișinău sunt în carantină

© Sputnik / Mihai CarausPregătirea școlilor pentru anul de învățămînt
Pregătirea școlilor pentru anul de învățămînt - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Autoritățile municipale au anunțat numărul elevilor și profesorilor care s-au infectat cu COVID-19 și câți în total se află în carantină. Șefa Direcției Educației a Primăriei Chișinău a menționat că infectările sunt din familii, și nu din instituții.

CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. Șefa Direcției Educație din cadrul Primăriei Chișinău, Angela Cutasevici, a anunțat care este situația în instituțiile de învățământ în contextul pandemiei de COVID-19. 

Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova
Expert: Instituirea carantinei – soluția de a scăpa de COVID
”În instituțiile de învățământ primar și secundar municipale sunt 143 de cazuri de infecție în rândul elevilor, 124 de cazuri active în rândul angajaților din învățământ, dintre care 110 sunt atestate la cadrele didactice. În carantină au fost plasați 2 734 de elevi din 120 de clase sau grupe din 44 de instituții de învățământ, inclusiv 7 private. Totodată, în carantină au plasați 119 angajați după ce au intrat în contact cu bolnavi din familie. Din totalul claselor aflate în carantină, 31 sunt din clasele primare, 53 sunt gimnaziale și 32 sunt liceale”, a precizat Angela Cutasevici. 

Șefa Direcției Educație susține că sursa infecțiilor este din familii și nu au fost înregistrate focare în instituțiile de învățământ. În același timp, pe parcursul săptămânii trecute au revenit din autoizolare 82 de clase din 39 de instituții. 

”Cu referire la instituțiile de educație timpurie au fost înregistrate două cazuri de infecție la copii și 27 la angajați. În autoizolare au fost plasați 94 de copii și 25 de angajați. În autoizolare sunt copii din cinci grupe și cinci grădinițe”, a mai spus Cutasevici.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns în Moldova la 56 579 de cazuri. În total, în prezent sunt 14 258 de cazuri active. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0