Descoperire uimitoare în Egipt: 59 de sarcofage vechi de 2500 de ani - Video

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Descoperire arheologică uimitoare în Egipt - recent au fost descoperite 59 de sarcofage care au fost îngropate cu mai bine de 2 mii 500 de ani în urmă.

CHIȘINĂU, 4 oct - Sputnik. Ministrul Turismului și Antichităților din Egipt a declarat sâmbătă că arheologii au dezgropat zeci de sicrie vechi într-o vastă necropolă de la sud de Cairo.

​Khalid el-Anany a spus că au fost găsite cel puțin 59 de sarcofage sigilate, cu mumii în interiorul celor mai multe dintre ele, care au fost îngropate în trei fântâni de înmormântare, cu mai bine de 2.600 de ani în urmă.

"Consider că acesta este începutul unei mari descoperiri", a spus el-Anany, adăugând că există un număr necunoscut de sicrie care nu au fost încă dezgropate în aceeași zonă.

Mostafa Waziri, secretar general al Consiliului Suprem de Antichități, a declarat că studiile inițiale arată că sicriele decorate au fost făcute pentru preoți, înalți oficiali și elite din perioada târzie faraonică (664-525 î.Hr.).

De asemenea, el a spus că arheologii au găsit 28 de statuete ale lui Ptah-Soker, zeul principal al necropolei din Saqqara, și o statuetă din bronz a lui Nefertum, înaltă de 35 cm, sculptată frumos, încrustată cu pietre prețioase. Numele proprietarului său, Preotul Badi-Amun, este scris pe baza acestuia.

Autoritățile egiptene au anunțat despre descoperirea primelor sarcofage încă luna trecută, când arheologii au găsit 13 dintre sicrie într-o fântână recent descoperită, cu adâncimea de 11 metri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0