Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Ziua Învățătorului: Mesajul primarului Capitalei, Ion Ceban - Video

© Sputnik / Miroslav RotariИон Чебан проголосовал во втором туре местных выборов
Ион Чебан проголосовал во втором туре местных выборов - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică, în Capitală a fost organizat un concert festiv cu prilejul marcării ”Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţământ”. Iată ce le-a urat învățătorilor primarul general Ion Ceban.

CHIȘINĂU, 4 oct - Sputnik. Pe 5 octombrie, în Moldova este marcată sărbătoarea ”Ziua profesională a lucrătorilor din învăţământ”. Cu acest prilej, în Capitală a fost organizat un concert festiv.

În discursul său, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, 

”Cred în continuare că eroii nu doar a zilei de ieri sau zilei de astăzi, cu certitudine și a zilei de mâine, sunt atât medicii noștri, cât și a dascălilor noștri. Noi suntem ceea ce ne faceți dumneavoastră ca să fim și prin asta vreau să vă mulțumesc în numele tuturor celor care fac parte din Primăria Chișinău, în numele fiecărui elev”, a spus Ceban.

Totodată, primarul Ion Ceban le-a mulțumit pentru mobilizarea de care au dat dovată profesorii în această primăvară, când din cauza epidemiei de COVID-19 au fost nevoiți să se adapteze la predarea on-line.

”Odată cu trecerea la educația on-line, deși cred că e ceva opțional, nu este o soluție, am văzut o astfel de mobilizare și o astfel de dedicație pentru ceva nou, rapidă și calitativă. Avem speranța că ziua de mâine va fi una sigură, că avem cu ce ne mândri, putem crea valori. Fiecare copil care este astăzi în băncile șcilii reprezintă viitorul acestei țări grație muncii dumneavoastră”, a subliniat Ceban. 

În legătură cu proclamarea de către Conferinţa Internaţională pentru Educaţie, convocată de UNESCO în 1993 la Geneva, Zilei de 5 octombrie drept  Zi Mondială a Învăţătorilor, Guvernul Republicii Moldova a decis în anul 2001 ca ziua de 5 octombrie să fie proclamă drept Ziua profesională a lucrătorilor din învăţămînt. Anterior, această sărbătoare purtanumele de ”Ziua Pedagogului” care era marcată în prima duminică a lunii octombrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0