Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Săptămână importantă: Principalele evenimente sociale - detalii

© Photo : Facebook / Nonna MihalceanNonna Mihalcean
Nonna Mihalcean - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 4-10 octombrie se va desfășura Săptămâna Națională a Voluntariatului. Despre obiectivele acestei manifestări, dar și despre psihologia mișcării de voluntari în țara noastră – am aflat de la Nonna Mihalcean, coordonatoare de proiect "SNV2020 - ALTFel".
Săptămâna Națională a Voluntariatului 2020

Asociația Obștească „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret din cadrul DÎTS Bălți, cu ajutorul financiar oferit de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova din resursele alocate sectorului de tineret a implementat proiectul "SNV2020 – ALTFel".

Evenimentul își propune să implice aproximativ 25 de unități teritorial-administrative și va fi realizat cu suportul a 27 de parteneri locali aleși în calitate de coordonatori locali ai SNV 2020.

"În acest an ne-am propus să venim cu un nou concept și să îndemnăm cât mai mulți oameni să participe: reprezentant al Centrelor de Tineret, al Asociației Obștești, Instituției de Învățământ, reprezentant APL sau orice persoană cu inițiativă și implicată comunitar. Activitățile se vor desfășura online, iar zilnic la ora 16:00 vom avea câte o sesiune zoom, unde vor fi invitați experți naționali și internaționali din domeniu. Vom organiza dezbateri tematice și multe alte activități interesante", a declarat pentru Sputnik coordonatoarea de proiect Nonna Mihalcean.

De menționat este că proiectul reprezintă un eveniment național anual de promovare a voluntariatului şi de recrutare a voluntarilor care asigură formarea deprinderilor de a face voluntariat printr-o conlucrare eficientă a tinerilor, autorităţilor publice locale, businessului responsabil social, mass-mediei locale şi naţionale, societăţii civile, persoanelor publice şi cetăţenilor în organizarea şi desfăşurarea unor activităţi sociale, de caritate, ecologice, de instruire ș.a.

În cadrul evenimentului vor fi acordate premii și certificate pentru partenerii locali, entitățile atrase în inițiativă, reprezentanții APL-urilor și voluntari.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0